Изявлението на почетния председател на ДПС Ахмет Доган е кризисен пиар.  Това заяви бившият зам.-председател на ДПС

...
Изявлението на почетния председател на ДПС Ахмет Доган е кризисен пиар.  Това заяви бившият зам.-председател на ДПС
Коментари Харесай

Гюнер Тахир: Доган прави кризисен пиар

Изявлението на почетния председател на ДПС Ахмет Доган е спешен пиар.  Това заяви бившият зам.-председател на Движение за права и свободи Гюнер Тахир. Дуализмът, който Доган вкарва в Движение за права и свободи, няма да доведе до подобрение в партията, уточни той.  Джевджет Чакъров и Делян Пеевски не са потвърдили организаторски качества през годините, затова Доган може да предложи трети съпредседател, който да отговаря за организационните въпроси, счита той. 

 

За изявлението на Доган мога да кажа, че това е спешен ПР на ДПС. Пробва се да оправи кашата, която самичък забърка. Джевдет Чакъров тежи доста повече от Делян Пеевски и като разсъдък, и като успокоение и поддръжка в партията. Пеевски превъзхожда Чакъров само с милионите, които има. Джевдет Чакъров не е от създателите на Движение за права и свободи. Той се появи седем години по-късно, а не седем дни. Излезна през задния вход на една конференция. Доган го вкара отвън листата с определените делегати. Това не е човек, който е стигнал до най-високото равнище в Движение за права и свободи по естествената стълбица. По моя информация той преди това е бил член на Българска комунистическа партия и Българска социалистическа партия.

Кой направи партията корпоративна и платена? Самият Доган. В нашите листи на избираеми места през 90-те се появиха имена, които не са от тази партия. Това бяха корпоративни претенденти. 

Ако приказваме в партиен аспект Ахмед Доган е по-силен от Пеевски. Той е външно тяло, Йордан Цонев също. Аз не съм сигурен, че Делян Пеевски е член на Движение за права и свободи. Никой не знае той към коя конструкция е. В Движение за права и свободи това не е казус. А другояче той е ръководител на ПГ. Не бих се изненадал, в случай че до самата конференция на 24 февруари да се появи и трети претендент за съпредседател, който Доган да сметне, че също би трябвало да е там. Например от Североизточна България откъдето идват множеството гласове в ДПС нямат представител и една Филиз Хюсменова може да е подобен претендент.

Преди години при започване на 90-те Доган ни споделяше, че тази партия е план и, че тя за избрани години ще си изиграе ролята и ще престане да съществува или ще е преформатира. Сега е това време и е въпрос кое от двете ще се случи.

Едната версия за Мустафа Карадайъ е, че стои по цялостен ден при Ахмед Доган с цел да покаже какъв брой му е правилен и по тази причина не върви в Народното събрание. А другата версия е, че се крие в Турция някъде. Не се знае коя е вярната. 

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР